Вінничани зможуть скаржитись онлайн на комунальні підприємства, що приховують інформацію

13 Липня 2017 13:00

Вінничани зможуть скаржитись онлайн на комунальні підприємства, що приховують інформацію. Про це повідомляє сайт мережі центрів громадського контролю «Дій».

Вінницькі комунальні підприємства мають відкрити для громадян усю інформацію, що раніше приховувалась до 1 серпня. Якщо цього не буде зроблено, вінничани зможуть у режимі онлайн поскаржитись на недостовірну або не актуальну інформацію.

Такі нововведення передбачає рішення виконкому Вінницької міськради від  15 червня 2017 «Про Порядок оприлюднення  інформації про діяльність  комунальних підприємств  Вінницької міської ради в мережі Інтернет».

Окрім статутів  та загальної інформації, до 1 серпня 2017 року комунальні підприємства будуть зобов’язані оприлюднити:

·         Структуру підприємства з назвою структурних підрозділів та контактними даними керівників (прізвище, ім’я та по-батькові, фото, телефон, електронна пошта)

·         Інформацію про основні види діяльності, послуги комунального підприємства для фізичних та юридичних осіб, ціни, порядок формування тарифів та умови і порядок оплати послуг, в тому числі реквізити для сплати коштів за послуги

·         Квартальну, річну фінансова звітність комунального підприємства, починаючи з 2014 року, включаючи (за наявності) видатки на виконання некомерційних цілей державної політики та джерела їх фінансування. Реєстр боргових зобов`язань комунального підприємства.

·         Аудиторські висновки щодо річної фінансової звітності комунального підприємства за останні три роки, якщо аудит проводився відповідно до вимоги закону або за рішенням наглядової ради комунального підприємства (у разі її утворення) або суб’єкта управління об’єктами комунальної власності, що здійснює функції з управління підприємством

·         Фінансову звітність за Міжнародними стандартами обліку для державного сектору (International Public Sector Accounting Standards, IPSAS) та нефінансова звітність за Міжнародним стандартом звітності із сталого розвитку Глобальної ініціативи зі звітності (The Global Reporting Initiative, GRI) – в разі її наявності

·         Річні плани закупівель (до 15 січня кожного року), включно зі змінами та додатками у разі наявності

·         Інформацію про операції та зобов’язання підприємства з державним та/або місцевим бюджетом, державними та/або місцевими установами, підприємствами та організаціями, включаючи договірні зобов’язання комунального підприємства (фінансові та нефінансові), що виникають у результаті державно-приватного партнерства.

·         Інформацію про керівництво кожного комунального підприємства, його річні звіти, та наглядової ради (у разі її утворення).

 

     фото - газета День

«Доступ до правди»