VII Форум захисників права на доступ до інформації відбудеться 28 вересня

17 Вересня 2018 11:55

Центр демократії та верховенства права запрошує членів Мережі захисників права на доступ до інформації взяти участь у VII Форумі захисників права на доступ до інформації, що відбудеться у День права знати – 28 вересня у Києві.

Метою Форуму є підвищення кваліфікації учасників Мережі захисників права на доступ до інформації, обмін досвідом та спільна розробка стратегій, спрямованих на покращення доступу до інформації.

Участь у Форумі візьмуть представники державних органів, експерти у галузі доступу до інформації, адвокати, які мають широку практику у справах з доступу до інформації, учасники Мережі захисників права на доступ до інформації.

Під час Форуму відбудеться обговорення основних змін у сфері доступу до публічної інформації, що відбулись цього року, зокрема:

·              Конвенція Ради Європи з доступу до офіційних документів: ратифікація і основні зміни для України

·              Стан розгляду законопроектів, що стосуються доступу до публічної інформації

·              Практика розгляду справ із доступу до публічної інформації  

·              Обмеження доступу до архівів та планування реформи у цій сфері

·              Презентація результатів всеукраїнського тренінгу з доступу до публічної інформації 

Для участі у Форумі необхідно заповнити  реєстраційну форму. 

Відбір учасників відбуватиметься у порядку надходження заявок. За його результатами ЦЕДЕМ надішле підтвердження відібраним учасникам.

Мережа захисників права на доступ до інформації – об’єднання юристів, адвокатів та громадських активістів, метою якого є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Робота Мережі координується Центром демократії та верховенства права. Організація забезпечує постійне спілкування членів Мережі між собою для підтримки зв’язків і консолідації зусиль. 

«Доступ до правди»