Відсторонення невакцинованих: як дізнатися реальну ситуацію

19 Листопада 2021 09:58

Повідомлення про відсторонення від роботи невакцинованих працівників у певних галузях пролунало дуже гучно. Але чи було воно втілене на ділі? Дізнаємося за допомогою запиту.

З 8 листопада всіх невакцинованих працівників закладів освіти і посадовців розпочали відсторонювати від роботи. Раніше уряд ухвалив постанову, згідно із якою, якщо співробітники сфери освіти та чиновники не матимуть щеплення проти коронавірусу, з 8 листопада їх відсторонять від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.

Журналісти видання «Львів. Варіанти» надіслали запит до Львівської ОДА і поцікавились, яка ситуація з вакцинацією та відстороненням невакцинованих працівників.

Запитували наступне:

  • -        скільки працівників отримали одну дозу вакцини;
  • -        скільки працівників отримали повний курс вакцинації – 2 дози
  • -        скільки осіб мають вагомі підстави для того, аби не вакцинуватись;
  • -        скільки осіб невакциновані;
  • -        скільки осіб станом на 8 листопада 2021 року відсторонені від роботи відповідно до вимог постанови.

Львівська ОДА у відповідь на запит «Варіантів» повідомила, що станом на вівторок, 9 листопада, у Львівській облдержадміністрації відсторонили від роботи шістьох працівників, які підлягають обов'язковому профілактичному щепленню проти гострої респіраторної хвороби Covid-19.

Також у Львівській ОДА 18 працівників мають протипоказання до вакцинації, про що надали відповідні медичні документи. 

Натомість повністю вакциновані від коронавірусу 518 працівників Львівської ОДА, а 95 працівників − отримали одну дозу вакцини.

Якщо ви хочете знати, яка ситуація у вашій громаді – скористайтесь запропонованим алгоритмом. Запитуйте виконавчу владу, органи місцевого самоврядування, управління освіти.

Нагадаємо, з 9 грудня обов'язковій вакцинації від коронавірусу підлягатимуть також працівники закладів соцзахисту, Укрпошти та Укрзалізниці.

 

«Доступ до правди»