Від ракетних атак Росії постраждали шість шкіл Львова

5 Квітня 2024 00:00

Від початку повномасштабного вторгнення росії ворожі ракети та безпілотники у Львові пошкодили шість шкіл. У відповідь на запит Tvoemisto.tv Львівська міськрада повідомила, скільки вікон вибило внаслідок ударів та у скільки коштувало встановлення нових. 

Середня загальноосвітня школа №50

Школа №50 зазнала руйнувань від обстрілів 6 липня 2023 року. Там довелось замінити 160 пошкоджених вікон, на що кошти виділила Норвезька рада у справах біженців в Україні. 

Середня загальноосвітня школа №86

Середня загальноосвітня школа №86 двічі постраждала від атак росії. У 2022 році довелось замінити 23 металопластикові вікна, що вартувало бюджету міста 245,4 тис. грн. Згодом, 29 грудня 2023 року, навчальний заклад зазнав руйнувань вдруге – замінили 7 віконних конструкцій, на що з з рахунку поточних витрат школи виділили 149,8 тис. грн.

Ліцей «Сихівський»

Внаслідок обстрілу 29 грудня минулого року також постраждав і ліцей «Сихівський». Там заміни потребували 13 металопластикових вікон, на що з міського бджету виділили 280 тис. грн. 

Ліцей «Оріяна»

Ліцеї «Оріяна», що також постраждав від російських ракет злощасного 29 грудня, зазнав найбільших руйнувань – замінити потрібно було 305 металопластикових. Фінансування цих робіт взяла на себе американська благодійна організація «Global Empowerment Mission». 

Ліцей №45

Після масштабної атаки рф 15 лютого 2024 року у ліцеї №45 потрібно було замінити 23 металопластикові вікна, що своїми коштами зробили американські благодійники з «GEM». 

Школа ТзОВ «Школа вільних та небайдужих»

У Львівській ЗОШ І–ІІ ступенів ТзОВ «Школа вільних та небайдужих», яка також зазнала шкоди від російської атаки 15 лютого цьогоріч, потрібно було замінити 53 металопластикові вікна, що також забезпечила благодійна організація «GEM». 

«Доступ до правди»