Верховна Рада 8 скликання видала тринадцять постанов про арешт суддів

20 Травня 2016 11:15

Усього Верховна Рада видала 24 постанови про арешт суддів, з яких 13 – за період роботи депутатів 8 скликання. Про це стало відомо з відповіді Верховної Ради України на запит користувача «Доступу до правди»

Разом з тим,  станом на 17 травня 2016 року зареєстровано 36 проектів постанов ВРУ про надання згоди на арешт, з яких 14 – за період роботи ВРУ 8 скликання (2014 – 2016 років).

Також ВРУ повідомила, що до Комітету з питань правової політики та правосуддя надійшло 13 подань про згоду на арешт, з яких 12 – від Генпрокуратури України, а 1 – від судді місцевого суду.

ВРУ надала дані на основі 3-8 скликань, надати інформацію про 1-2 скликання немає можливості.

Згідно з сайтом ВРУ, у такий спосіб 31 березня 2016 року була видана постанова на арешт судді Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня в Одесі детективи НАБУ задокументували факт одержання суддею Бураном хабаря в 500 тис. грн за винесення необхідного рішення у справі про стягнення боргу. Під час слідчих дій суддя вчинив опір детективам, стріляючи на ураження.

У квітні 2016 року ВРУ видало постанову про арешт судді Сіверодонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука.

 Його підозрюють у винесені неправосудного рішення, отриманні неправомірної вигоди, у підробці, зберіганні та придбанні бойових запасів без дозволу.

Читати повністю запит та відповідь

«Доступ до правди»

 

Фото - ipress.ua