Вартість копіювання інформації: найдешевше у Хмельницькому. Таблиця цін по Україні

4 Квітня 2017 11:27

Найдешевша ціна за копіювання публічної інформації встановлена рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради0.33 копійки за А4, та 0.65 за А3. Найдорожчі показники у Вінниці, Рівному, Херсоні, Чернігові, Івано-Франківську та Одесі. Про це пише Центр медіарозслідувань «Прозоро», який зібрав інформацію про вартість на копіювання та сканування публічної інформації у 20-ти міських радах України.

Журналісти «Прозоро» надіслали 21 запит до міських рад усіх обласних центрів України (крім Донецької, Луганської та Сімферопольської). Відповіді надіслали всі, крім Одеської міськради.

У запиті просили надати таку інформацію:

·         Норми витрат на сканування або друк 1 аркуша документу, що надається за запитом на отримання інформації до виконавчих органів міської ради;

·         Розрахунок вартості 1 аркуша друкованої та сканованої копії документа, що надається за запитом на отримання публічної інформації до виконавчих органів міської ради;

·         Нормативно-правовий акт, яким встановлено норми витрат та розрахунок вартості на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію до виконавчих органів міської ради.

Плата за надання інформації регулюється ст.21 ЗУ «Про доступ до публічної інформації». У ч.1 ст.21 йдеться про те, що інформація на запит надається безкоштовно. Однак, у разі виготовлення копій понад 10 сторінок запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.

 «Розмір фактичних витрат визначається відповідним розпорядником на копіювання та друк в межах граничних норм, встановлених Кабінетом Міністрів України. У разі якщо розпорядник інформації не встановив розміру плати за копіювання або друк, інформація надається безкоштовно.

Розмір фактичних витрат визначається відповідним розпорядником на копіювання та друк в межах граничних норм, встановлених Кабінетом Міністрів України. У разі якщо розпорядник інформації не встановив розміру плати за копіювання або друк, інформація надається безкоштовно», - йдеться у ч.3 ст.21

Вартість копіювання встановлюється за принципом вирахування 0,1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки. Однак деякі міські ради встановили власні ціни.

 

«Доступ до правди»