В Україні декомунізації підлягають 137 ЗМІ

6 Червня 2016 13:29

Загальна кількість видань, чиї логотипи та назви підпадають під закон про декомунізацію, становить 137 одиниць, з яких 25 знаходяться на непідконтрольній Україні території. Про це стало відомо з відповіді Міністерства освіти України на запит користувача «Доступу до правди».

Зокрема у Донецькій області декомунізації підлягають 44 видання, більшість засновників яких перебувають на непідконтрольній Україні території. У Луганській області обліковано 22 видання, у Києві – 12, у Криму – 10, у Одеській області – 7, у Полтавській– 5, у Харківській - 6. В усіх інших регіонах України декомунізації підлягають 1-3 видання.

Ідеться про такі видання: «Червона зірка», «Червоний гірник», «Прапор Жовтня», «Радянська Таврія», «Червоний промінь» та інші.

Повний список видань з інформацією про перереєстрацію

Разом з тим заходи з перереєстрації пройшли 4 видання, у процесі перереєстрації – ще 4 ЗМІ, втратили свідоцтво – 10 видань. 

Нагадаємо,  у квітні 2015 року було прийнято ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Перелік ЗМІ 

Читати відповідь та запит повністю

«Доступ до правди»

Ілюстрація - Оксана Краснощок