В Остер, де спостерігали мор риби, скидають стічні води три підприємства

12 Липня 2016 13:44

Дозволи на спеціальне водокористування зі скидом стічних вод в річку Остер на Чернігівщині мають три підприємства. Про це стало відомо з відповіді Чернігівської обласної державної адміністрації на запит «Доступу до правди».

Йдеться про:

1) Мринське виробниче управління підземного зберігання газу (с. Мрин Носівського району)

Управління є філією «Управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз», воно було створене у 1968 році. Акціонером «Укртрансгазу» (100%) є НАК «Нафтогаз» (100% - держава).

2) ПАТ «Ніжинський завод сільськогосподарського машинобудування» (Ніжин)

Акціонером ПАТ є ТОВ «Укравтозапчастина» (~100%). У свою чергу власниками «Укравтозапчастина» значиться ТОВ «Салон-Магазин» Алеко» і кіпрська Вівакрест Лімітед (Vivacrest Limited), кінцеві бенефіцари – Марія Саверіадоу з Кіпру.

Власниками «Алеко» є британська компанія «Бартион Юк Лімітед» і Олександр Буланий.

Раніше ТОВ «Укравтозапчастина» належало холдингу «Укрпромінвест» Петра Порошенка.

3) КП  «Козелецьводоканал» (смт Козелець)

Директором КП є Анатолій Ващенко.

Також Чернігівська ОДА повідомила, що не володіє інформацією щодо підприємств, які здійснюють скид стічних вод без дозвільних документів. Відтак, ОДА переслала запит Державній екологічній інспекції у Чернігівській області.

Як раніше повідомляв УНІАН, 1-3 липня в річці Остер поблизу села Гламазди Козелецького району спостерігалися випадки загибелі риби.

Утім, Чернігівська ОДА повідомила, що вміст розчиненого кисню по річці Остер біля села Гламазди підвищився, по створу річки Остер в межах смт Козелець - залишається низьким, у створі перед впадінням річки Остер до річки Десна - близький до норми.

Раніше «Доступ» писав, що у річку Саксагань на Дніпропетровщині скидають викиди вісім підприємств.

 

 «Доступ до правди»

Фото - panoramio.com