В Одесі чотири історичні будинки визнано непридатними для проживання

4 Жовтня 2016 10:40

В Одесі чотири будинки культурної спадщини визнано непридатними для проживання та такими, що не відповідають санітарним та технічним вимогам. Про це стало відомо з відповіді Одеської міської ради на запит користувача «Доступу до правди».

Йдеться про будинки на вулиці Преображенській, 21 і 23, а також будівлю на вулиці Пастера, 64, які визнано непридатними для проживання за рішенням виконавчого комітету Одеської міськради від серпня 2015 року.

Щодо будинку Русова на Садовій, 21, то він не відповідає санітарним та технічним вимогам та є непридатним для проживання від травня 2015 року.

Київська районна адміністрація повідомила, що у приватному секторі району розташовані будівлі, які складаються з приватних квартир, визнаних у різний час ветхими та аварійними. Утім, вони є об’єктами культурної спадщини.

Суворівська райадміністрація повідомила, що на її території відсутні аварійні житлові будинки, які є об’єктами культурної спадщини.

Нагадаємо, раніше «Доступ» повідомляв, що на проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках Одеси передбачено 17, 5 млн грн. 

Перелік об’єктів культурної спадщини Одеси, які занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»

Фото – odessamedia.net