В Іллічівську кількість нападів бродячих тварин щороку зростає у 1,5 рази

11 Березня 2016 12:41

У 2015 році від укусів безпритульних собак постраждало 119 осіб, у 2014 році – 97 осіб, у 2013 році – 80 осіб, у 2012 році – 51 особа. При цьому кількість нападів домашніх собак становить близько 70 випадків щороку. Такі дані повідомила місцева СЕС на запит користувача «Доступу до правди».

У відповіді СЕС сказано, що до них надходять численні скарги громадян щодо зграй бродячих собак, які пересуваються містом, пляжами та зонами масового відпочинку (парками), при цьому тварини поводяться агресивно та періодично нападають на людей, найчастіше – на дітей та пенсіонерів, які не можуть себе захистити. Також численні випадки реєструються на території трьох гаражних товариств, двох ринків та дворах кількох вулиць.

За інформацією, наданою Іллічівською басейновою лікарнею на водному транспорті Міністерства охорони здоров’я і лікарнею ветеринарної медицини, кількість громадян, покусаних безпритульними тваринами, яким було призначено профілактичне лікування, має тенденцію до зростання.

У свою чергу КП «Міське управління житлово-комунального господарства» повідомило, що регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Іллічівськ виконується шляхом відлову та стерилізації тварин із подальшим поверненням у звичне місце існування.

Між КП та приватним підприємством «Віраж» укладено договір щодо вилову бродячих тварин на території Іллічівської територіальної громади і доставки їх в «Притулок для захисту та допомоги бездомним тваринам» для стерилізації.

Читати запит та відповідь повністю

 

 

«Доступ до правди»