В АП відповіли, що заступник голови Валерій Кондратюк подав декларацію, проте в реєстрі її немає

24 Травня 2018 09:23

На запит «Українських новин» Адміністрація Президента України відповіла, що заступник голови АП Валерій Кондратюк подав декларацію відповідно до вимог законодавства і відмовилися надати її на інформаційний запит. Про це пишуть «Українські новини».

З аналогічним запитом щодо декларацій Кондратюка УН звернулися до НАЗК, звідки отримали відповідь про те, що заступник голови АП не заповнював електронні декларації за 2015 – 2017 роки (його було призначено на посаду 2016 року).

«За результатами розгляду вашого запиту на інформацію з’ясувалося, що станом на 02.05.2018 в ITC Реєстр відсутні декларації Кондратюка Валерія Віталійовича», - ідеться у відповіді НАЗК.

При цьому НАЗК пояснює, що, згідно з законом, воно має контролювати своєчасність подачі декларацій антикорупційними активістами, а от щодо державних органів, то вони самі зобов’язані контролювати своєчасність подачі декларацій своїми працівниками. Відповідно, саме АП мала би проінформувати НАЗК про те, що заступник голови не заповнив вчасно декларацію.

Проте на повторний запит, у якому УН процитували відповідь НАЗК щодо того, що в ITC Реєстрі відсутні декларації Кондратюка, АП знову відповіла, що декларації було подано відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Ніяких додаткових коментарів щодо того, чому цієї інформації немає у НАЗК, Адміністрація Президента не надала.

«Доступ до правди»