В АП 20 днів робитимуть копію угоди між Україною і Вселенським патріархатом

14 Листопада 2018 10:51

Адміністрація Президента України не може надати копію Угоди про співробітництво і взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом, яка була підписана Петром Порошенком і Вселенським патріархом, предстоятелем Константинопольської православної церкви Варфоломієм 3 листопада у Стамбулі (Туреччина), у стандартні терміни, визначені законом «Про доступ до публічної інформації» – 5 робочих днів.

«На підставі ч. 4 ст. 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації" Адміністрацією Президента України прийнято рішення про продовження строку розгляду запиту до 20 робочих днів з дати його надходження», - йдеться у відповіді АП на інформаційний запит «Українських новин».

Частина 4 статті 20 вищезгаданого закону дійсно передбачає право розпорядника продовжувати строк розгляду запиту з 5 до 20 робочих днів з обґрунтуванням необхідності такого продовження.

Як ідеться в законі, підставою для продовження строку розгляду можливе тоді, коли запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних.

Яка саме з двох передбачених у законі причин стала підставою для відстрочки у наданні копії документа, в Адміністрації Президента не уточнили.

«Доступ до правди»