Український уряд не має угод з британською адвокатською компанією Atkins Thomson

19 Грудня 2016 13:42

У Секретаріаті Кабінету Міністрів немає договору з британською адвокатською компанією Atkins Thomson, яка розсилала в ЗМІ листи із забороною публікувати  звинувачення депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка на адресу президента Петра Порошенка. Такою є відповідь Секретаріату Кабінету Міністрів на запит користувача «Доступу до правди».

У своєму запиті користувач сайту поцікавився, чи дійсно адвокатська компанія Atkins Thomson представляє український уряд. Якщо так, то просив надати інформацію про те, якими документами регулюється робота українського уряду з нею і надати відповідний договір. Також користувача «Доступу» зокрема цікавило, з яких статей бюджету і в яких сумах здійснюється оплата.

У відповіді Кабміну наголошується, що запитувана інформація в Секретаріаті Кабінету Міністрів відсутня. 

Як відомо, Atkins Thomson застерегла низку видань, зокрема і «Українську правду», від публікацій звинувачень Онищенка на адресу Порошенка. Про це йшлося у відповіді компанії на запит УП щодо заяви британського журналіста Максима Такера, який раніше заявив, що також отримував аналогічні погрози.

Компанія у листі до УП підтвердила, що писала такий лист в британську газету The Times щодо намірів Такера опублікувати в ній статтю про звинувачення Онищенка.

Також адвокати заявляли, що представляють Блок Петра Порошенка, його керівництво і український уряд. 

Читати запит і відповідь повністю

 

«Доступ до правди»