Український інститут з прав людини судитиметься з Мін’юстом за повний доступ до ЄДР

5 Листопада 2018 14:16

Український інститут з прав людини, створений екс-Уповноваженою з прав людини Валерією Лутковською, ініціював судову справу щодо оприлюднення Мін’юстом Єдиного державного реєстру (ЄДР).

«Мін’юст прийняв наказ, яким обмежено обсяг інформації в наборі ЄДР всупереч Закону України «Про доступ до публічної інформації» і постанові КМУ №835. Саме з нього експерти Українського інституту з прав людини відкривають сторінку стратегічних судових справ в сфері оприлюднення публічної інформації в формі відкритих даних», – ідеться в повідомленні УІПЛ.

УІПЛ також оголосив про початок нового проекту «Моніторинг оприлюднення розпорядниками публічної інформації у формі відкритих даних» за підтримки Dutch Embassy Kiev, в ході якого планує розпочати стратегічні судові справи щодо опублікування відкритих даних.

«Ми впевнені, що рішення суду в результаті таких стратегічних справ можуть стати корисними прецедентами для інших розпорядників інформації, тому очікуємо на підтримку громадськості та об’єктивність суду в цій справі», – повідомляє УІПЛ.

«Доступ до правди»