«Українські новини» отримали відповідь від СБУ: «Український вибір» Медведчука перевіряють на причетність до сепаратизму

8 Червня 2016 14:45

Служба безпеки України перевіряє можливу причетність громадського об'єднання «Український вибір» Віктора Медведчука до сепаратистської діяльності в Україні. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на відповідь СБУ на запит.

«Перевірка на предмет можливої причетності організації «Український вибір» здійснюється в рамках кримінального провадження від 25 квітня за фактами кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу», - йдеться у відповіді на запит.

Разом з тим СБУ зазначає, що офіційних звернень від міністра юстиції Павла Петренка з проханням перевірити діяльність організації на сепаратизм у спецслужбу не надходили.

Як раніше повідомляли «Українські Новини», Генпрокуратура України почала розслідувати причетність Віктора Медведчука до державної зради і перевірить його причетність до сепаратизму.

Згідно з даними ЄДР, Віктор Медведчук значиться директором «Українського вибору» з грудня 2011 року.

 

 «Доступ до правди»