Україна оштрафувала 40 авіакомпаній, що літають в Крим. Штрафи не сплачено

5 Лютого 2018 09:53

Державна авіаційна служба України надала на інформаційний запит користувача «Доступу» список авіакомпаній, які порушили заборони на польоти до АР Крим.

До переліку входять 40 авіакомпаній, до яких, як пише Державна авіаслужба, застосовано фінансові санкції щодо порушення правил та порядку повітряного простору України у вигляді штрафів за кожне правопорушення у розмірі 8 тис неоподаткованих мінімумів, що становить 136 тис грн а кожне порушення.

 

За весь період запровадження санкцій на авіакомпанії, що порушили повітряний простір України, накладено близько 20 тисяч штрафів у галузі цивільної авіації на суму 2 млрд 720 млн грн. Скільки з них саме за Крим Державна авіаслужба не вказала, обмежившись фразою, що скільки разів саме ці авіакомпанії порушили авіапростір України вказати не може, бо «зведений облік не ведеться».

Сума заборгованості авіакомпаніями-порушниками не сплачена.

У відповіді МЗС України на запит цього ж запитувача, ідеться про те, що Україна звернулася до ІСАО з пропозицією за систематичні порушення повітряного простору України внести їх до санкційного списку.

 

«Доступ до правди»