Україна чинитиме опір: як громади Київщини готуються до потенційного військового вторгнення

14 Лютого 2022 10:40

Макарівська, Бородянська та Бишівська територіальні громади Київської області розповіли інформаційному агентству «MKV»  про ступінь готовності до захисту у випадку подальшої агресії Росії.

 

У запиті йшлося, як саме громади готуються до захисту, чи передбачені цивільні навчання та чи підготовано місця укриття на випадок надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Чи готова місцева влада до російського вторгнення: дізнаємося через запити

Макарівська селищна рада затвердила бюджетну програму територіальної оборони, створює добровольче формування,  активно розробляє план дій для населення та перевіряє об’єкти цивільного захисту.

У Макарівській селищній раді повідомили, що рішенням Макарівської селищної ради від 04 лютого 2022 року було затверджено Програму забезпечення заходів з підготовки територіальної оборони Макарівської селищної територіальної громади на 2022-24 роки. На виконання цієї програми у 2022 році передбачено 1,1 млн. грн.

Ще 800 тис. грн. додатково витратять на забезпечення добровольчого формування, а саме для забезпечення особового складу засобами індивідуального захисту та підтримання життєдіяльності добровольчого формування. Це формування покликане забезпечити необхідні заходи по обороні до розгортання угрупування сил, призначених для ведення бойових дій у разі агресії з боку РФ.

Макарівською селищною радою розробляється і План дій населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації.

 

Читайте також: 

Яка ситуація з бомбосховищами в Черкасах?

 

У Києві в укриттях зможуть сховатися майже 3 мільйони осіб

 

Також у громаді затверджено перелік об’єктів, підвальні приміщення яких придатні до включення їх до фонду захисних споруд. Наразі комісією Макарівської селищної ради проводиться перевірка стану захисних споруд цивільного захисту. За інформацією Макарівської селищної ради, на території громади обліковується вісім захисних споруд цивільного захисту (протирадіаційні укриття).

З переліком таких споруд та рекомендаціями для населення можна ознайомитись на публічному сайті Макарівської селищної ради у розділі Цивільний захист.

Бородянська селищна рада розробляє програму з підтримки заходів територіальної оборони та планує проведення цивільних навчань.

У відповіді, яку надали у Бородянській селищній раді, йдеться про те, що Програма з підтримки заходів територіальної оборони ще не прийнята, але вже розробляється. У громаді розпочатий також процес формування сил територіальної оборони.

В липні 2022 року Бородянська селищна рада запланувала провести цивільні навчання для населення.

В Бородянській селищній раді пояснили, що алгоритм поведінки у разі надзвичайної ситуації наявний. Проте, посилання на сам алгоритм дій не надали, а знайти таку інформацію на сайті Бородянської селищної ради не вдалося.

ЩОдо укриттів, то в червні 2021 року Бородянською селищною радою проводилась оцінка стану готовності, експлуатації і використання захисних споруд цивільного захисту (протирадіаційних укриттів), які розташовані на території громади. Посилання на перелік таких місць Бородянська селищна рада не надала, а знайти таку інформацію на офіційному сайті Бородянської селищної ради не вдалося.

Бишівська сільська рада проігнорувала запит інформаційного видання та відмовилась надавати необхідну інформацію.

До Бишівської сільської ради Київської області інформаційним агентством «MKV» був направлений відповідний запит щодо інформації про готовність об’єктів цивільного захисту та заходів щодо організації сил територіальної оборони. У запиті вказали як поштову адресу, так електронну пошту видання.

У строк відведений законодавством, відповідь на запит ІА «MKV» від Бишівської сільської ради так і не надійшла.

На офіційному сайті Бишівської сільської ради також відсутня будь-яка інформація щодо запитуваних питань.

А яка ситуація у ваших громадах? Ппропонуємо скористатися нашими порадами, щоб з'ясувати це:

Читайте також: Чи готова місцева влада до російського вторгнення: дізнаємося через запити

 

 

«Доступ до правди»