У Житомирському архіві вважають, що інформація про освіту та наукові статті працівників – конфіденційна

30 Січня 2018 12:05

У Державному архіві Житомирської області вважають, що інформація про освіту державного службовця, начальника відділу архіву, її послужний список роботи в архіві та інформацію про її наукові роботи, є такою, що не може бути надана на запит про публічну інформацію, оскільки є конфіденційною.

«Конфіденційна інформація може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи», - зазначено у відповіді директора архіву на запит ГО «Інститут генеалогічних досліджень».

Проте згідно з частиною другою статті 5 Закону України «Про доступ до публічної інфомрації» не є конфіденційною інформацією персональні дані, що стосуються здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень.

Відтак, за визначенням п. 5.8 Постанови пленуму ВАСУ, у разі, якщо до посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, встановлені кваліфікаційні чи інші обов’язкові для займання цієї посади вимоги, такі як освіта, досвід роботи, знання іноземної мови, відсутність судимості тощо, така інформація не є конфіденційною.

Відповідь розпорядника оскаржено до Омбудсмана, за скаргою відкрито провадження.

 

«Доступ до правди»