У Житомирській області на обліку немає родовищ бурштину

8 Червня 2016 10:33

На Житомирщині немає зареєстрованих родовищ бурштину, дозволи на геологічне вивчення запасів також не надавалися. Про це стало відомо з відповіді Житомирської ОДА на запит «Доступу до правди»

Згідно з інформацією ДНВП «Геоінформ України» Держгеонадр України, з 2002 року спеціальні дозволи на право здійснювати геологічне вивчення та промислову розробку (експлуатацію)  проявів та родовищ із затвердженими запасами бурштину не надавалися.

Також  у відповіді на запит Житомирська ОДА повідомила, що рішення про надання погоджень на користування надрами з метою геологічного вивчення та здійснення промислової розробки проявів та родовищ бурштину не приймалися.

Окрім того, сировинний потенціал покладів бурштину в Житомирській області практично не досліджений. На державному обліку запасів корисних копалин неметалічних родовищ каменесамоцвітної сировини - бурштину - немає.  

Читати відповідь та запит повністю

Разом з тим у ЗМІ з’являється інформація про випадки незаконного видобутку бурштину в Житомирській області. Так, «Житомир.Інфо» повідомляв у 2014 році, що вартість бурштину, який за рік нелегально видобувають у Житомирській області складає 60 млн. дол.

 

«Доступ до правди»

Фото - zhitomir.info