У Запорізькій міськраді дозволили ознайомитися із документами, але після нагадування про закон

27 Вересня 2017 11:11

У Запорізькій міській раді журналістці 061.ua Катерині Майбороді спочатку запропонували заплатити за оцифрування 190 сторінок розпоряджень, але потім дозволили прийти та сфотографувати документи. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на пост журналістки  на своїй сторінці в Facebook.

Інформацію також підтвердила представниця ІМІ у Запорізькій області.

Попередньо міська рада надіслала відповідь на запит, проте не вся запитувана інформація була оцифрована. Тому журналістці запропонували відсканувати ще 190 сторінок за гроші.  

«Така ситуація нещодавно вже була з іншим запитом редакції, тому я зателефонувала за контактним номером. У відділі наголосили, що, відповідно до закону, я мушу відшкодувати витрати на копіювання. Я одразу попросила керівницю відділу подивитися пункт 4 першої частини статті 14 в Законі України «Про доступ до публічної інформації», за яким я маю право сфотографувати необхідні документи», – розповіла Катерина Майборода представниці ІМІ.

Керівниця сектору доступу до публічної інформації передивилася закон та погодилася.

У час, який узгодила міськрада, Катерині надали розпорядження, які вона запитувала, та місце, де журналістка могла все це сфотографувати.

Як повідомляв ІМІ, минулого тижня в Запорізькій міській раді згодні були надати відповідь на запит редакторки сайту 061.ua Тетяни Гонченко лише за умов оплати ксерокопіювання документів. Наразі Тетяна Гонченко продовжує спроби отримати документи безкоштовно.

 

 фото - Радіо Свобода

 

«Доступ до правди»