У Вищій раді правосуддя у січні опрацювали 25 запитів

9 Лютого 2017 11:00

У січні 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшло 25 запитів на доступ до публічної інформації. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

Найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 17. Від представників ЗМІ – 4 запити. Установа отримала по два запити від об’єднань громадян без статусу юридичної особи та юридичних осіб.

«За результатами розгляду зазначених запитів надано інформацію на 22 запити, відмовлено у задоволенні 3 запитів. Крім того, 2 запити залишилися на розгляді строк  розгляду 1 запиту продовжено та 1 запит надійшов до Вищої ради правосуддя 30 січня 2017 року»,   йдеться у повідомленні.

Вища рада правосуддя надала інформацію стосовно формування складу Вищої ради правосуддя, принципів її діяльності, прийнятих Вищою радою юстиції рішень та надання копій рішень Ради, внесення до Президента України подань про призначення суддів, порядку подання дисциплінарної скарги на дії судді, стану розгляду скарг, раніше надісланих до Ради та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та інформацію про поштові та електронні адреси Ради.

Вища рада правосуддя також повідомила, що відмовляла у задоволенні запитів на інформацію у зв’язку з тим, що вони не відповідали вимогам частини першої статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» – запитувана інформація не є публічною інформацією Вищої ради правосуддя (зокрема щодо надання роз’яснень із правових питань).

Нагадаємо, Вища рада правосуддя утворилася згідно із Законом України «Про Вищу раду правосуддя», шляхом реорганізації Вищої ради юстиції. Закон набрав чинності 5 січня 2017 року.

«Доступ до правди»