У річку Стугна, де спостерігали почервоніння води, відходи скидає чотири підприємства

27 Липня 2016 10:57

Скид стічних вод у річку Стугна на Київщині здійснює чотири підприємства. Про це стало відомо з відповіді Київської обласної державної адміністрації на запит «Доступу до правди».

Йдеться про:

·         Борівський комбінат комунальних підприємств (100% – Борівська селищна рада);

·         Колективне підприємство «Васильківська шкіряна фірма» (кінцевий бенефіціар – Олександр Фень);

Олександр Фень був кандидатом від «БПП» на виборах 2015 року до Васильківської міської ради.

·         ТОВ «Оцелот» з власником – Володимиром Шуляком;

·         ТОВ «Солтанівка-Каскад», де власниками значаться Леся Швець та Євгеній Ільїн.

Разом з тим Департамент екології та природних ресурсів повідомив, що відбір проб води та здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства не відноситься до компетенції департаменту.

Також департамент повідомив, що з приводу забруднення річки створено робочу групу з представників місцевої влади, управління Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції та Національної поліції. Відтак, проби води було відібрано.

«Українська правда» повідомляла, що місцеве підприємство отруїло річку Стугну, скинувши великий обсяг хімічної речовини. Це призвело до масової загибелі риби та інших живих організмів у річці.  

Раніше «Доступ» писав, що в Остер, де спостерігали мор риби, скидають стічні води три підприємства, а в річку Саксагань на Дніпропетровщині скидає води вісім підприємств.

 «Доступ до правди»

Фото - liga.net