У Полтаві на День молоді роздаватимуть велосипеди й авто. За чиї гроші – міська рада не каже

20 Червня 2017 11:06

Полтавська міська рада у відповіді на запит журналістів повідомила, що бюджет заходу з відзначення Дня молоді, де мають дарувати велосипеди та авто, поки уточнюється. Про це повідомляє полтавський сайт «Коло».

На офіційному сайті Полтавської міськради 12 червня опублікували анонс заходу, в якому йдеться, що міський голова Олександр Мамай запрошує відсвяткувати День молоді в Полтаві разом із каналом «Music Box», а запрошення можна взяти у офісі ГО «Совість України» (однойменні партії, від якої мер роздавав цукор, йдучи на вибори – прим. авт).

Святкування відбудеться на стадіоні «Ворскла» 25 червня о 20.00. Виступатимуть фіналісти 7-го сезону талант-шоу Х-фактор гурту «Mountain Breeze», гурт «MMDANCE» та Макс Барських.

Також на сайті зазначено, що під час заходу відбудеться розіграш спортивних велосипедів та легкового автомобіля від міського голови.

Вхід на свято, згідно з інформацією на сайті, за запрошеннями.

Журналістка «Кола» зателефонувала за вказаним мобільним номером, аби дізнатися вартість запрошення та хто його може отримати. 

«Потрібно підійти до нас з 9.00 до 17.00 без обіду, ми знаходимося на території колишнього арт-училища, – пояснює дівчина у телефонній слухавці. На уточнення адреси (Майдан Незалежності, 1б, офіс громадської організації «Совість України») відповіла ствердно», - йдеться у новині.

Журналісти перевірили можливість отримання запрошення – його дають безкоштовно у офісі партії «Совість України», але переписують для себе паспортні дані.

На квитку, за словами журналістів, немає згадки про саму партію. Серед організаторів згадано одну із радіостанцій, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому та «Платформу розвитку громади».

Юрист Інституту масової інформації Максим Ратушний для «Кола» так коментує роздачу квитків від мера Олександра Мамая:

«Дивно, чому запрошення видає ГО, а не міськвиконком. І чому взагалі вхід за запрошеннями? Якщо концерт органзовано не міською владою, тоді це послуга за послугу – приватний організатор концерту приховано дає Мамаєві прорекламувати себе як політика, а міськвиконком узамін розмістив оголошення про концерт на сайті. Якщо ж організатор – міськрада, то в будь-якому разі це схоже на приховану рекламу Мамая особисто. Навіть, якщо кошти особисті або спонсорські, а не їз бюджету, тоді це приватний захід Мамая і не виконком не мав би розміщувати це оголошення на сайті. Якщо організатор міськвиконком, то чому умовними запрошеннями займається «Совість України» і взагалі чому захід не є відкритим. В обох випадках більшість питань буде саме до міськвиконкому», – коментує юрист.

Не отримавши відповіді від міськради, журналісти надіслали повторний запит.

 

Фото - сайт «Коло»

«Доступ до правди»