У Печерському районі на квартиру чекає близько 2,5 тисяч родин

19 Липня 2016 11:53

У Печерському районі Києва поліпшення житлових умов потребує 2 487 родин. Про це стало відомо з відповіді Печерської районної державної адміністрації на запит користувача «Доступу до правди».

Зокрема на загальних підставах у квартирній черзі перебуває 1 487 родин; першочергово правом отримання жилої площі може скористатися 771 родина; у списку позачерговиків –  229 родин.

У 2015 році Печерська РДА надала однокімнатну квартиру (поточного звільнення) людині, яка перебувала на квартирному обліку за пільговою категорією як особа, що повернулися з дитячих будинків.

Також Печерська РДА надала пояснення того, як відбувається зарахування громадян для поліпшення житлових умов. Відтак, підстави визнання громадян такими, що потребують поліпшення житлових умов, були затверджені у 1984 році.

Серед підстав:

·         забезпечення жилою площею, що є менша за затверджену місцевими депутатами (7,5 кв. м включно для Києва);

·         які проживають у приміщеннях, що не відповідають встановленим санітарним і технічним вимогам;

·         які хворіють на тяжкі форми деяких хронічних захворювань, у зв'язку з чим не можуть проживати в комунальній квартирі або в одній кімнаті з членами своєї сім'ї (перелік зазначених захворювань є затвердженим МОЗ);

·         які проживають за договором піднайму жилого приміщення в будинках державного або громадського житлового фонду чи за договором найму в будинках житло-будівельних кооперативів;

·         які проживають не менше 5 років за договором найму (оренди) в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності;

·         які проживають у гуртожитках;

·         які проживають в одній кімнаті по дві і більше сім'ї, не залежно від родинних відносин, або особи різної статті старше за 9 років, крім подружжя.

За Житловим кодексом існує 46 категорій першочерговиків, а також 28 категорій позачерговиків.

Також Печерська РДА надала список першочергових категорій обліку на отримання житла.

Раніше «Доступ» повідомляв, що в Оболонському районі у черзі на житло стоять 5,4 тисячі сімей.

У Дарницькому районі Києва у квартирній черзі стоять понад 7 тисяч сімей.

Читати відповідь та запит повністю

 

«Доступ до правди»

Фото - vestnik.in.ua