«У нас немає сканера»: суд визнав сільраду винною у ненаданні інформації

25 Травня 2017 11:00

Біляївський районний суд Одеської області визнав винним голову Великодальницької сільської ради у ненаданні публічної інформації. Про це йдеться у постанові суду.

Запитувач просив надати в електронному вигляді копії протоколів сесій Великодальницької сільської ради, які відбувались 07.03.2016 року, 10.06.2016 року та 27.10.2016 року. У відповіді сільська рада відповідних документів не надала.

 «У сільській раді відсутнє обладнання для сканування необхідних документів. Ознайомлення з документами у сільраді відбувається в загальному порядку в прийомні часи по п'ятницях щотижня», - йдеться у відповіді сільради.

Після не отримання відповіді, запитувач звернувся до Омбудсмана. У результаті звернення, Омбудсман склав протокол і звернуся до Великодальницької сільської ради з вимогою надати необхідні документи. Однак сільрада все одно не надала запитуваних документів.

Запитувач надіслав повторний запит із проханням надати копії протоколів сесійних рішень сільської ради, зокрема, про надання копій протоколів сесійних рішень сільської ради, про виділення земельних ділянок, передачу в довгострокову оренду та в постійне користування, реєстр всіх діючих договорів оренди землі в межах села Великий Дальник.

У відповіді сільрада зазначила: «…запитувану інформацію можна дізнатись на сайті Великодальницької сільської ради v-dalnik.od.ua». Однак, потрібної інформації запитувач там також не знайшов і звернувся до суду.

Дії голови сільради суд кваліфікував за ч. 2 ст. 212-3 КУпАП, порушення Закону України про доступ до публічної інформації а саме: несвоєчасне та неповне надання інформації; за ст. 188 КУпАП невиконання законних вимог представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

«Доступ до правди»