У МЗС засекретили документ, який Яценюк опублікував у своєму профілі на Facebook

6 Квітня 2017 12:30

У Міністерстві закордонних справ України зарахували копію листа Єсентукського суду Ставропольського краю РФ від 07.03.2017 року в посольство України в РФ щодо Арсенія Яценюка до інформації з обмеженим доступом. Про це повідомляє сайт «Українські новини».

 «Копії документів, зазначених у запиті, надати не вбачається можливим з урахуванням норм ЗУ «Про доступ до публічної інформації», - сказано у відповіді МЗС на запит агентства «Українські новини».

МЗС посилається на ч.1 ст.22 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»  - відмова надання інформації з обмеженим доступом.

 У відповіді також зазначається, що обмеження доступу до цієї інформації пов’язане з можливою «істотною шкодою» інтересам національної безпеки та територіальної цілісності.

Нагадаємо, у п.2 ст.6 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» зазначено:

 «Інформація з обмеженим доступом має надаватися розпорядником інформації, якщо він правомірно оприлюднив її раніше».

Сам Яценюк ще 27 березня на своїй Facebook-сторінці опублікував копію листа російського суду до Посольства України в РФ.

Російський суд звинувачує Яценюка у таких злочинах, як «Участь в озброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах»; «Відповідальність за підготовку до злочину і за замах на злочин»; «Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах».

 

«Доступ до правди»