У міськраді пояснили, чому не можуть демонтувати погруддя комсомольців у центрі Харкова

15 Вересня 2023 00:00

 

Погруддя алеї молодогвардійців навпроти гімназії № 116 на вулиці Культури не можуть знести, оскільки вони перебувають у реєстрі пам’яток.

Про це у відповіді на запит активіста Вадима Позднякова повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства Харківської міськради, пише видання «Гвара медіа»

«Алею молодогвардійців не демонтовано у Харкові, бо якогось дідька Мінкульт у 2021 році (При Ткаченку) вніс ці погруддя до реєстру пам’яток», — зазначив Поздняков.

У 2021 році Міністерство культури та інформаційної політики внесло алею у Держреєстр пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення Харківської області.

Відповідь Харківської міськради / Зображення: фейсбук-сторінка Вадима Позднякова

«У відповідь на запит КЗ «Харківський ліцей №116» департамент культури і туризму ХОВА надав відповідь, що пам’ятка не втрачає свій правовий статус, але переміщується на відповідно підготовлені меморіальні місця та усувається з публічного громадського простору, в контекст якого вказана пам’ятка вже не вписується та не виступає символом російсько-імперського та радянського минулого», — йдеться в повідомленні.

«Доступ до правди»