У Мін’юсті минулого року 6 працівників опрацювали 3123 запитів

23 Березня 2017 11:30

Міністерство юстиції України у 2016 році отримало 3123 запитів. Про це повідомляє Мін’юст у відповіді на запит «Доступу до правди».

На виконання ЗУ Про доступ до публічної інформації Міністерство юстиції у 2011 році прийняло наказ «Про затвердження Порядку складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Міністерство юстиції. Згідно з цим наказом, персональну відповідальність за своєчасне надання інформації за запитами покладена на керівників структурних підрозділів Міністерства юстиції.

До структури центрального апарату Мін’юсту входить відділ забезпечення доступу до публічної інформації Управління систематизації законодавства та координації правової роботи Департаменту реєстрації та систематизації правових актів. Даний відділ відповідає також за роботу зі зверненнями громадян.

До штатного розпису відділу входить шість працівників: начальник відділу (посадовий оклад 6900 гривень), чотири головні спеціалісти (оклад 5900 гривень) та один провідний спеціаліст (оклад 4600).

«На вакантну посаду головного спеціаліста відділу оголошено конкурс», - йдеться у відповіді Мін’юсту.

На офіційному сайті Мін’юсту є інформація щодо законодавства про доступ до публічної інформації, форми подання запиту та система обліку публічної інформації.

«Доступ до правди» 

Проект "Хто відповідає на запити?"