У Мінінформполітики готують новий перелік сайтів, рекомендованих для заборони в Україні

19 Вересня 2018 11:41

У Міністерстві інформаційної політики України готують новий (третій) перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити, йдеться у відповіді міністерства на запит агентства Інтерфакс-Україна. 

Згідно з відповіддю, новий перелік сайтів, які містять інформацію, заборонену до поширення нормами українського законодавства, готує спеціальна робоча група з моніторингу при Мінінформполітики.

"Щодо третього переліку інтернет-ресурсів, які містять інформацію, що має ознаки такої, яка порушує законодавство України, відзначаємо, що наразі робоча група в поточному режимі збирає інформацію про аналогічні ресурси", - йдеться у відповіді міністерства. 

Водночас зазначається, що нині оновлений перелік ще не подавали. 

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року Мінінформполітики оприлюднило перелік із 20 сайтів, рекомендованих для заборони в Україні. Той список містив, зокрема, сайти: "Російська весна", "Новоросія", "Антифашист", "Антимайдан", "Політнавігатор" та низку інших ресурсів. 

У квітні поточного року, Мінінформполітики направило до СБУ новий (другий) перелік із 21 сайта, рекомендованого для заборони в Україні. 

До того переліку увійшли: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

Доступ до правди