У Львові працюють 25 перевізників, п’ять найбільших обслуговують 55 маршрутів

22 Червня 2016 14:29

У Львові є п’ять великих перевізників,  які обслуговують 55 маршрутів. Про це стало відомо з відповіді Львівської міської ради на запит користувача «Доступу до правди».

·         ПАТ «ЛАПТ 14630» обслуговує 11 маршрутів;

·         ЛК АТП №1 обслуговує 19 маршрутів;

·         ТзОВ «Фіакр-Львів» обслуговує 10 маршрутів;

·         ТзОВ «Міра і К» – 10 маршрутів;

·         ТзОВ «Успіх БМ» – 5 маршрутів.

Найбільшими акціонерами ПАТ «Львівського автотранспортного підприємства 14630» значиться Володимир Хома (68%) і Богдан Герявенко (17%). Як писали «Наші гроші. Львів», у 2005 році головою наглядової ради був Микола Шкурган, який пізніше став начальником Львівського міського управління транспорту та зв’язку, з цієї посади звільнився у 2010 році.

Володимир Хома також значиться співвласником фірми ТОВ «Хосаро». ТОВ «Хосаро» відома як співзасновник підприємств «Укрінвестбуд» і «Західна інженерна компанія». До кінця 2007 року до складу співвласників «Укрінвестбуду» входив екс-мер Львова Любомир Буняк.

Директором Львівського комунального автотранспортного підприємства (ЛК АТП) №1 з грудня 2015 року значиться Ярослав Іванець.   

Власниками ТзОВ «Фіакр-Львів» є Роман Левик та Лілія Кащук. Раніше серед власників значився Євген Білінський, тодішній депутат міської ради від ВО «Свобода», але він продав свою частку. Роман Левик був кандидатом в депутати на виборах у 2015 році.

Власниками ТзОВ «Міра і К» значиться Іван Велійка і Микола Шкурган. Іван Велійка є  головою Львівського обласного осередку «Всеукраїнська асоціація перевізників».

Власниками ТзОВ «Успіх БМ» є сім осіб – Розалія Бевко, Юрій Мельник, Олег Батючок, Володимир Іськович, Ігор Кіт, Іван Пшеничний, Андрій Завербний.

Читати відповідь та запит повністю

Згідно з інформацією сайту «EasyWay. Львів», загалом у Львові двадцять п’ять перевізників. Більшість перевізників обслуговує 1-3 маршрути.

 

«Доступ до правди»

Фото - expres.ua