У Львівському національному університеті не реєструють запити, надіслані через електронну приймальню

2 Листопада 2017 13:17

У Львівському національному університеті імені Івана Франка не реєструють запити про доступ до публічної інформації, надіслані через електронну приймальню та на електронну адресу навчального закладу. Про це  повідомляє «Ні корупції!».

За словами блогерки видання Ярини Сенчишин, 17 жовтня 2017 року вона подала через електронну приймальню Львівського національного університету ім. Івана Франка запит про надання публічної інформації, заповнений за відповідним посиланням на сайті навчального закладу.

Вона просила надати копії документів, у яких визначено суми компенсації, які має сплатити студент стаціонару бюджетної форми навчання, який покинув навчання або якого відрахували.

У встановлений законом термін запитувачка відповіді не отримала і зателефонувала до канцелярії університету.

«Працівниця канцелярії сказала, що вона мого запиту не отримала, і що вона не знає, куди йдуть запити із електронної приймальні. Пообіцяла звернутися до фахівця, довідатися і зателефонувати мені», - говорить Сенчишин і додає, що ніхто їй так і не зателефонував.

«Згодом я зателефонувала за тим самим номером, одначе працівниця, яка не представилася, хоч я її попросила це зробити, сказала, що ситуація досі не з’ясована, що ніхто не знає, куди йдуть запити із електронної приймальні, що взагалі електронні запити не є документом, а використовуються тільки для інформування», - повідомила запитувачка.

Аналогічні запити про доступ до публічної інформації вона подала на електронну адресу університету та через електронну приймальню на ім’я ректора, однак жодної відповіді не отримала.

Редакція «Ні корупції!» порадила запитувачці звернутися зі скаргою до Уповноваженого з прав людини.

 

«Доступ до правди»