У Києві є 35 собачих майданчиків: 14 на Троєщині, 3 в центрі, на Оболоні та в Шевченківському районі – жодного

29 Лютого 2016 12:57

У восьми районах Києва облаштовано 35 собачих майданчиків. Дарницький та Дніпровський район не відреагували на інформаційний запит користувача «Доступу до правди» щодо прохання надіслати перелік майданчиків для вигулу собак.

Найбільше собачих майданчиків у Деснянському районі столиці: 5 – у лісі (вул. Жукова, Волкова, Радистів, проспект Лісовий); 5 – на схилі (вул. Бальзака, Лісківська, Радунська), 3 – на пустирі (вул. Закревського, Милославська), 1 – на каналі (вул. Закревського).

У відповіді на запит відзначається, що майданчики для вигулу тварин мають облаштовуватися на відстані не менше 40 метрів від вікон будинків, дитячих і спортивних майданчиків, територій шкіл тощо.

«Проектом забудови мікрорайону місця та зони вигулу тварин не передбачені», - констатує Деснянська РДА.

Шість майданчиків для собак є у Голосіївському районі: вул. Васильківська, 2а; пр. 40-річчя Жовтня, 11; вул. Горького, 4/6; вул. Потєхіна, 8; вул. Заболотного, 94; вул. Лятошинського, 26а.

«Слід зазначити, що на територіях вказаних місць для вигулу тварин практично відсутні будь-які елементи і вони потребують відновлення», - зізнаються у Голосіївській РДА.

У Святошинському районі 5 майданчиків: вул. Зодчих, 4 – 8; Зодчих, 34 – 40; Сім’ї Сосніних, 12 – 16; просп. Палладіна (зелена зона).

Чотири собачі майданчики є у Солом’янському районі: Кадетський Гай, 9; Пулюя, 1; Чумака, 8а; Лепсе, 52.

У Печерському районі собак можна вигулювати у трьох місцях: вул. Заньковецької, 6; Басейна, 23; Кловський узвіз, 14/24.

Так само три собачі майданчики у Подільському районі, але всі в районі Виноградаря: пр. Правди, 4; пр. Свободи, 5; пр. Гонгадзе, 9б.

Жодного майданчика для вигулу тварин немає в Оболонському та Шевченківському районі.

Як пише Оболонська РДА, цільові бюджетні кошти на облаштування місць та зон для вигулу собак у 2014 та 2015 роках не виділялися, а Шевченківська РДА аргументує відсутність майданчиків щільністю розташування житлового фонду.

Нагадаємо, що розташування і кількість собачих майданчиків рік від року змінюється. Приміром, ще рік тому за інформацією сайту для власників собак, в Оболонському районі було 8 собачих майданчиків, а в Солом’янському районі – 10.

Дивитися запит та відповідь повністю

«Доступ до правди»

 

Фото vygul.com