У Києві готуються закрити на капремонт тунель між «Тараса Шевченка» та «Почайною»

29 Грудня 2023 00:00

Тунель між станціями «Тараса Шевченка» та «Почайна» потребує капітального ремонту. Наразі готуються розробляти проєкт. Про це повідомив у відповіді на запит Телеграфа заступник начальника Київського метрополітену Дмитро Пінчук.

«У зв’язку з фізичною зношеністю та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик потребує проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів по І-й головній колії «Почайна» та «Тараса Шевченка». Підприємство проводить закупівлю проєктних робіт», — йдеться у документі.

 

Раніше Пінчук у відповідь на запит Хмарочоса повідомляв, що на проєктування знадобиться близько пʼяти місяців, а поки що про перекриття тунелів між цими станціями не йдеться.

ГО «Пасажири Києва» з посиланням на джерела в метро інформували про протікання на цьому перегоні. Капремонт на цій ділянці потенційно може призвести до перекриття руху на частині синьої гілки від «Тараса Шевченка» до «Героїв Дніпра».

Директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор визнав в інтерв’ю NV, що проблема на цій ділянці існує.

«Є в нас різні ділянки, десь водичка просочується. Є ділянки, де ми планово вже напрацьовуємо проєктні роботи, щоб це ліквідовувати зовні, — зазначав Кандибор. — Може, є проблема на лінії, яка йде на Оболонь, там є певна ділянка».

«Доступ до правди»