У Харківській міській раді під вигаданим приводом не надали інформацію про кількість учасників АТО

18 Грудня 2015 11:22

У Харківській міській раді під вигаданим приводом не надали інформацію про те, скільки є офіційно зареєстрованих учасників АТО в Харкові та скільки з них отримали пенсію, як учасники бойових дій.

Директор департаменту діловодства О. Хохлов написав запитувачеві, який підписався «Ярослав»: «не зазначено Вашого прізвища, яке відповідно до чинного законодавства України у запиті є обов'язковим».

При цьому О.Хохлов цитує п.1 ч.5 ст.19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», де  що запит має містити «ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є».

«Ніде в законі не сказано, що запит має містити прізвище чи прізвище, ім’я, по-батькові.  У законі сказано «ім'я (найменування) запитувача». І в цьому є логіка: оскільки немає вимоги докласти до запиту копію паспорта громадянина, то яка різниця, яким прізвищем людина підпишеться. Головне: закон не вимагає ідентифікації особи. Розпорядникові неважливо, хто подав запит, важливо, чи він має інформацію, яку закон зобов’язує його надати на запит», - коментує «Доступу» Людмила Панкратова, юрист Інституту розвитку регіональної преси.

Читати запит і відповідь повністю

«Доступ до правди»