У яких областях найменше вакцинованих медиків?

9 Лютого 2022 13:22

У МОЗ розповіли, у яких регіонах України найменший відсоток щеплених проти COVID-19 працівників медичної галузі.

Інформацію МОЗ надало у відповідь на запит Інтерфакс-Україна.

В Україні з початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 зробили понад 30 млн щеплень. Також з'явилися нові сертифікати у додатку «Дія».

Так, станом на 29 січня 2022 року загалом по Україні понад 90% медпрацівників отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

Найменше вакцинованих від коронавірусу медиків у Києві, Кіровоградській, Чернівецькій, Донецькій областях (охоплення щепленням 70-80%).

Як мінімум одну дозу вакцини проти COVID-19 отримали 100% працівників медсфери у Волинській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Рівненській, Сумській та Тернопільській областях.

Більшість з поки що нещеплених від COVID-19 працівників сфери охорони здоров'я складають адміністративні чи технічні працівники лікарень.

У МОЗ уточнили, що частина працівників медсфери вже перехворіла на COVID-19 і має відповідні сертифікати про одужання, ще частина – мають довідки про протипоказання.

«Інформація про усунення працівників уточнюється і стане відома найближчим часом», - додали в міністерстві.

А ми рекомендуємо вам написати запит і поцікавитись, скільки медиків вакциновані ваших громадах, комунальних лікарнях та медичних закладах.

Читайте також: Відсторонення невакцинованих: як дізнатися реальну ситуацію

Нагадаємо, із 31 січня невакцинованих медиків можуть усунути від роботи.

 

«Доступ до правди»