У ДСНС Київської області немає інформації щодо бомбосховищ у Вишгороді

19 Травня 2017 11:15

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області у відповіді на інформаційний запит повідомило, що не має інформації про бомбосховища у місті Вишгород та районі. Про це повідомляє голова правління громадської організації «Рідне місто» Владислав Дулапчій на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Запитувач звертався до служби з надзвичайних ситуацій, аби отримати список бомбосховищ у Вишгороді та районі.

«У свою чергу, облікові документи (паспорт та облікова картка захисної споруди) виготовляються керівниками (балансоутримувачами) підприємств (установ, організацій), у власності яких перебувають захисні споруди цивільного захисту, у трьох примірниках. Перший – знаходиться у власника захисної споруди, другий – у місцевих органах виконавчої влади та третій – у Департаменті з питань цивільного захисту населення та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Київської обласної державної адміністрації», - зазначено у відповіді ДСНС.

У ДСНС також порадили запитувачу звернутися із зазначеного питання до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які здійснюють паперовий облік захисних споруд цивільного захисту, що розташовані на підпорядкованій території.

Нагадаємо, «Доступ до правди» писав про те, як Вишгородська міська рада відмовилася надавати інформацію про бомбосховища у місті Вишгород. Тоді суд зобов’язав розпорядника переглянути запит повторно.

«Доступ до правди»