У Дарницькому районі Києва кинуто 91 автомобіль. Загальну цифру по Києву КМДА не знає

1 Грудня 2015 14:09

На території Дарницького району Києва виявлено 91 безхазяйних та покинутих автомобілів, з них 25 переміщено працівниками КП «Київдорсервіс». Таку відповідь на запит користувача «Доступу до правди» дала Дарницька РДА.


Запитувач хотів дізнатись загальний перелік покинутих, розбитих та занедбаних транспортних засобів на території міста Києва та порядок роботи з такими автомобілями. Однак з’ясувалось, що КМДА не веде таку статистику. Запит було перенаправлено у районні державні адміністрації, а також у Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища. Останній, у свою чергу, перенаправив запит до Департаменту транспортної інфраструктури, який досі відповіді не надав.

Станом на сьогодні інформацію на запит користувача надіслали 7 з 10 районних держадміністрацій. Вони повідомили, що не мають повноважень переміщувати покинуті автомобілі, це здійснює КП «Київдорсервіс», яке займається транспортуванням, зберіганням та утилізацією покинутого та безхазяйного автотранспорту на території столиці.

Працівники РДА у свою чергу складають акти про виявлені покинуті автомобілі та передають їх перелік до комунального підприємства. «Київдорсервіс» має право забирати тільки транспорт, господарів якого не можна встановити через відсутність номерних знаків. Про автосміття з номерними знаками має подбати поліція.

Дані по інших районах Києва, які відповіли на запит про публічну інформацію:

Деснянська РДА повідомила, що на території району виявлено 27 таких автомобілів, Подільська –18 , Шевченківська нарахувала 13 «місць розміщення безхазяйних автомобілів», Голосіївська знайшла лише 1 нічийне авто. Дніпровська РДА нічого не розповіла про покинуті авто, натомість дала юридичне роз’яснення. Святошинська надала інформацію про виявлені і демонтовані автомобілі – таких у них 27.

Читати запит і відповідь повністю

 

«Доступ до правди»