У Чернівцях держчиновнику безпідставно заплатили «за особливо важливу роботу»

1 Лютого 2016 10:47

Голові Чернівецького обласного відділення Антимонопольного комітету виплатили надбавку «за виконання особливо важливої роботи». Однак, як з’ясував мешканець Чернівців через запит на інформацію, накази про таку доплату до зарплати чиновника відсутні.

Громадянин поцікавився, скільки коштів заробив місцевий антимонопольний очільник Мотуляк В.Д. у 2014 році. У відповідь отримав загальну суму – 79 838 грн з розподілом на посадовий оклад, надбавки, премії та матеріальну допомогу. Серед іншого у переліку була «надбавка за виконання особливо важливої роботи» у розмірі 8977,43 грн.

Запитувач направив повторний запит і попросив надати копії наказів про надбавку Мотуляку В.Д. Однак у відповідь отримав документи, у яких зазначено, що голова Чернівецького обласного відділення Антимонопольного комітету отримував надбавку виключно «за високі досягнення у праці». А інформація щодо надбавки за виконання особливо важливої роботи відсутня.

«Постає питання: за що державному чиновнику - ми, платники податків, з державного бюджету виплатили 8977,43 грн?», - резюмує громадянин, який шляхом подання двох запитів виявив безпідставно сплачену надбавку.

 

 

«Доступ до правди»