У Чернівцях 75 фасадів історичних об’єктів потребують негайних реставраційних робіт

28 Жовтня 2016 11:03

У історичній частині Чернівців обліковано 75 фасадів, які потребує проведення першочергових ремонтно-реставраційних робіт. Про це стало відомо з відповіді Відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради на запит користувача «Доступу до правди».

Так, У Шевченківському районі обліковано 41 фасад, де потрібно провести першочергові ремонтно-реставраційні роботи. Зокрема, 21 будинок значиться цінною пам’яткою.

У Першотравневому районі обліковано 34 фасади, де потрібно провести відповідні роботи.  Зокрема, вісім об’єктів віднесені до категорії цінних пам’яток.

Також у відповіді на запит повідомили, у центральній частині Чернівців перелік дерев'яних дверей та кованих брам складає 45 одиниць. Частина з них знаходиться на пам’ятках, де потрібно провести ремонтно-реставраційні роботи на фасадах.

Відділом охорони культурної спадщини міської ради, Департаментом житлово-комунального господарства, Департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради та Житлово-комунальними господарствами проводиться роз'яснювальна робота серед мешканців стосовно проведення ремонтно-реставраційних робіт.

Крім того, згідно з рішенням Чернівецької міської ради від 4 квітня 2016 року «Про залучення власників та користувачів будинків в межах Центрального історичного ареалу Чернівців до збереження та утримання цих будинків» визначено розміри дольової участі власників, користувачів, орендарів житлового і нежитлового фонду міста при виконанні поточного та капітального ремонту в межах Центрального історичного ареалу Чернівців.

Відтак, відсоток фінансування кошторисної вартості робіт власників, користувачів, орендарів житлового і нежитлового фонду міста на ремонт дверей, брам та фасадів складає 30%.

Першочергово виконуються ремонтно-реставраційні роботи на об’єктах, де є співфінансування власників та користувачів будівель, розташованих в межах Центрального історичного ареалу Чернівців.

Ознайомитися з повним переліком об’єктів

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»

Фото – vsemisto.info