У Чернівцях 19 квітня відбудеться публічна дискусія з відкритих даних – запрошені усі охочі

8 Квітня 2016 11:07

Публічна дискусія щодо вироблення плану дій з відкритих даних відбудеться 19 квітня у Ратуші. Про це йдеться на сайті Чернівецької міськради.

До дискусії з формування відкритих даних запрошуються представники громадського сектору, бізнесу, ІТ-середовища,  науковці та інші охочі.  Під час зустрічі буде вироблено та погоджено план дій щодо відкритих даних міста, визначено пріоритетні набори даних та шляхи їх використання для створення корисних програмних застосунків та інструментів.

У свою чергу, Чернівецька міськрада для формування бази відкритих даних проведе оцінку та інвентаризацію наборів інформаційних даних.  Це допоможе визначити їх стан, структури,  формат оприлюднення та періодичність оновлення даних для формування паспортів набору даних.

Публічна інформація у форматі відкритих даних оприлюднюється для безоплатного доступу, подальшого вільного використання та поширення. 

Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, зокрема в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту відкриті дані з обов’язковим посиланням на джерело їх отримання.

Перелік наборів даних, які підлягають оприлюдненню  у формі відкритих даних, був затверджений  Постановою КМУ № 835 від 21 жовтня 2015 року.

План заходів (Дорожня карта) розвитку відкритих даних на 2016 рік, був 
затверджений наказом Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 4 лютого 2016 року.

Приклади локальних порталів відкритих даних та їх використання :

Нью-Йорк https://nycopendata.socrata.com/

Барселона http://opendata.bcn.cat/opendata/en

Гданськ http://otwartygdansk.pl/