У БПП хочуть закрити інформацію про майно і подарунки чиновників

30 Вересня 2016 14:54

Лідер фракції БПП Ігор Гринів пропонує внести зміни до закону про запобігання корупції і закрити відомості з декларацій для загального користування. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на пояснення автора законопроекту №5192 Ігоря Гриніва.

Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання злочинам проти життя і здоров'я особи та проти власності» був зареєстрований у Верховній Раді 29 вересня.

У пояснювальній записці законопроекту вказано, що оприлюднення відомостей про цінне рухоме майно, готівкові кошти, кошти, позичені третім особам, активи у дорогоцінних (банківських) металах тощо, може стати одним з факторів до спонукання скоєння злочинів проти майна та життя декларантів. Також планується закрити відомості про вартість і розмір подарунків. Пояснюється, що це сприятиме зібранню ідентифікуючої інформації про майно.

У коментарі «Українській правді» Ігор Гринів сказав, що інформація, яку подають підписанти, має бути для службового користування і для НАБУ, а не бути предметом політичних спекуляцій.

Окрім того, Ігор Гринів повідомив, що у проекті він пропонує скасувати кримінальну відповідальність за помилки у декларації.

«Кримінальна відповідальність має бути за подачу недостовірної інформації про податки і ухиляння від податків. В іншому – має бути адміністративна і політична відповідальність, а не кримінальна», – сказав нардеп.

 «Доступ до правди»