Центр тестування при МОЗ є розпорядником інформації, навіть якщо він не є розпорядником бюджетних коштів

15 Лютого 2017 11:19

ДО «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямків підготовки «медицина» і «фармація» при МОЗ» не відповів на інформаційний запит, направлений до нього рекомендованим листом.

У своєму запиті «Студдовіра» просила центр надати інформацію щодо використання бюджетних коштів, затвердження фінансових планів та звітності виконання цих планів із зазначенням державного органу, що затверджує ці документи.

«Державна організація отримала оповіщення про те, що для неї є рекомендований лист (від нашої ГО), який потрібно забрати у поштовому відділенні, і просто не забрала лист з поштового відділення у встановлений термін – тому пошта просто повернула листа назад», – йдеться у повідомленні «Студдовіри» на офіційній сторінці організації.

Медіа-юрист Віта Володовська, Центр демократії та верховенства права, вважає, що зважаючи на функції, які виконує центр, його можна вважати розпорядником інформації, щонайменше в частині виконання певних делегованих функцій, а також, враховуючи те, що запитувана інформація становить суспільний інтерес.

«В такому випадку, те, що Центр не забрав лист може вважатись ненаданням відповіді на запит, але за умови, що він знав про наявність такого запиту», - переконана юристка.

Після цього студентська організація «Студдовіра» попросила народного депутата Олега Мусія подати депутатський запит до МОЗ із тими ж запитаннями щодо центру тестування.

 «Організацію не включено до мережі розпорядників та одержувачів коштів державного бюджету. Відповідно до рішення №1626594601446 від 25.10.2016 Державної податкової інспекції у Шевченківському районі головного управління ДФС у м. Києві організацію включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій (попереднє рішення про включення до Реєстру установ та організацій  від 28.07.1999 року). Відповідно до організаційно-правової форми господарювання організація відноситься до коду 425 – Державна організація (установа, заклад)», – таку відповідь міністерство надало на депутатський запит.

 

Нагадаємо, Центр тестування – державна неприбуткова організація, яка здійснює свою діяльність в галузі атестації та сертифікації фахівців та студентів із застосуванням сучасних методів педагогічної діагностики. Центр тестування створив та реалізує національну програму медичних ліцензійних інтегрованих іспитів.

Студентська організація «Студдовіра» зареєстрована у місті Київ. Керівник організації – Василь Гіллюк, помічник народного депутата Олега Мусія на громадських засадах.

 

«Доступ до правди»