ЦЕДЕМ оголошує набір на дистанційний курс з доступу до інформації

16 Травня 2019 10:22

Журналістів та громадських активістів, зацікавлених у отриманні інформації від органів влади та інших структур, запрошують пройти дистанційний курс «Доступ до публічної інформації», про це пише Центр демократії та верховенства права.

Курс розроблено експертами ЦЕДЕМ для працівників ЗМІ, а також для громадських активістів. Навчання є повністю безкоштовним і відбуватиметься на платформі дистанційних курсів (http://www.mli.org.ua/).

Впродовж курсу учасники дізнаються про:

·       основні принципи та засади доступу до інформації;

·       оформлення відповідних запитів;

·       належних розпорядників інформації;

·       відповідальність, яку несуть уповноважені особи за неправомірне ненадання інформації;

·       оскарження неправомірних дій та ін.


Також слухачі матимуть можливість ставити додаткові питання з теми доступу до інформації. Упродовж курсу експерти Центру демократії та верховенства права відповідатимуть на них

Контроль знань відбуватиметься за допомогою підсумкового тесту. Після його успішного складання учасники отримають сертифікат про проходження дистанційного курсу.

Для того, щоб стати слухачем дистанційного курсу, потрібно заповнити онлайн-анкету за посиланням

Заповнення анкети має бути здійснено за один сеанс. Це означає, що відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування.

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Останній день подачі анкет – 20 травня (включно). Результати відбору будуть повідомлені 23 травня.

За додатковою інформацією з питань участі в дистанційному курсі звертайтеся за електронною адресою edu@medialaw.kiev.ua.

Проведення курсу стало можливим завдяки фінансовій підтримці Швеції.

«Доступ до правди»