Третина комп'ютерів в АП закуплені за власні кошти Порошенка

24 Лютого 2016 12:50

В експлуатації Адміністрації Президента перебуває 527 комп’ютерів. З них 176 ноутбуків було закуплено у лютому 2015 року за персональні кошти Петра Порошенка. Таку інформацію повідомили на запит користувача «Доступу до правди».

Станом на сьогодні в АП використовується таке обладнання: 

-      252 ПК, що були у задовільному стані станом на 2014 рік;

-      176 ноутбуків;

-      53 ПК, що були відновлені;

-      46 ПК, що використовуються, але потребують заміни.

Цією технікою окрім 428 штатних працівників АПУ користуються працівники Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом Міністрів України, позаштатні радники, інтерни та стажери.

У 2014 році була проведена перевірка персональних комп’ютерів в АП, яка з’ясувала, що з  51,7% з них (270 ПК з 522) «не могли використовуватися взагалі та несли суттєву загрозу для інформаційної безпеки, оскільки на них неможливо було встановити сучасне програмне забезпечення та систему захисту від шпигунського програмного забезпечення».

Інформацію про незадовільний стан інформаційних систем в АПУ було повідомлено Президенту України Петру Порошенку. Аналіз ринку товарів показав, що закупити ноутбуки було дешевше, ніж ПК, однак Постанова Кабміну забороняла закупівлю такої техніки. У результаті Порошенко прийняв рішення про виділення персональних коштів для закупівлі необхідного обладнання на суму 2 394 тис грн. та придбав:

-      176 ноутбуків;

-      176 дротових мишок;

-      89 модулів пам’яті для оновлення 59 застарілих ПК.

Читати запит та відповідь повністю

 

«Доступ до правди»