Торік транспортні компенсації нардепам обійшлися у 1,71 мільйонів гривень, автопарк Верховної Ради – у близько 10 мільйонів

14 Квітня 2016 11:59

Автопарк ВРУ і компенсація нардепам за проїзд склали близько 11,59 млн грн у 2015 році. Про це стало відомо з відповіді на запит користувача «Доступу до правди».

Зокрема, на виплату компенсації вартості проїзду народними депутатами було витрачено 1,71 млн грн. Компенсацією скористалося 146 нардепів, серед яких – Євген Балицький, Андрій Вадатурський, Олександр Дубінін, Петро Ванат, Роберт Горварт, Микола Княжицький, Ігор Котвіцький, Юрій Луценко, тощо.

Як писала «Радіо Свобода», Ігор Котвіцький початково забув внести в декларацію 900 млн грн у 2014 році. Як писали «Наші Гроші», нардепи Вадатурський, Ванат, Горварт, Дубінін не задекларували внески до статутного фонду підприємств у 2014 році.

Повний перелік нардепів, які скористалися транспортними компенсаціями 

Також у відповіді на запит зазначено, що на балансі Автобази Управління справами Апарату ВР України перебуває 171 транспортний засіб. Торік на їх утримання було витрачено 9,88 млн грн.

Виплати щомісячної компенсації за проїзд здійснюються згідно з Положенням «Про порядок видачі народним депутатам України коштів для проїзду усіма видами транспорту територією України» від 8 квітня 2014 року.  Підставою для отримання коштів були:

  • заява народного депутата України;
  • додані до заяви оригінали транспортних квитків, у т.ч. електронних;
  • оригінали розрахункового та платіжного документа для електронних квитків;

Читати запит та відповідь повністю

Нагадаємо, раніше «Доступ до правди» повідомляв, що автопарк Верховного Суду обійшовся у 4,74 млн грн., автопарк Адміністрації Президента – 74,77 млн грн.  

«Доступ до правди»

Фото - громадський рух «Чесно»