Торік послугами українських аеропортів скористалися майже 11 мільйонів пасажирів, українських літаків – 6 мільйонів

7 Липня 2016 14:34

У 2015 році пасажиропотік через аеропорти України склав 10 695,2 тис осіб. Про це стало відомо з відповіді Державної авіаційної служби на запит користувача «Доступу до правди».

Кількість пасажирів перевезених українськими авіакомпаніями склала 6 302,7 тис осіб.

Скльіки з них користувалися послугами VIP-залів аеропорту Бориспіль та залів офіційних делегацій- невідомо: Державіаслужба повідомила, що збір такої інформації не передбачено за формою звітності.

Окрім того, Державіаслужба відмовилася надавати інформацію про пасажиропотік у розрізі окремих аеропортів та авіакомпаній з посиланням на ст.21 ЗУ «Про державну статистику».

У законі вказано, що адміністративні дані від респондентів є конфіденційною інформацією, яка охороняється ЗУ і використовується виключно для статистичних цілей у зведеному знеособленому вигляді.

Окрім того, згідно з наказом Державіаслужби від 26 січня 2016 року, статистична інформація у розрізі аеропортів та авіакомпаній віднесена до переліку відомостей, які містять службову інформацію і якій надається гриф обмеження доступу «Для службового користування».

Читати відповідь та запит повністю

 

«Доступ до правди»