Торік 24 чиновники оштрафовано за порушення права на доступ. Рекордсмен – секретар Ірпінської міської ради

24 Січня 2017 13:35

Всього в 2016 році за порушення права на доступ до інформації та права на звернення судами визнано винними 24 особи по 31 порушенню, до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу. У цілому за скаргами і зверненнями громадян було складено 309 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері звернень громадян та доступу до інформації.

Про це йдеться у відповіді Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини на запит «Українських новин».

Рекордсменом зі штрафів за порушення права на доступ та звернення став секретар Ірпінської міської ради Київської області Юрій Денисенко – його оштрафовано 4 рази.

Кілька чиновників було оштрафовано двічі – це Дмитро Ковтун, заступник Ружинського селищного голови Житомирська область; Лідія Ярошенко, начальник відділу освіти Борзнянської РДА Чернігівської області; Василь Кучер, голова Калиновецької сільради Таращанського району Київщини; Людмила Сердюк, секретар Лецьківської сільради Переяслав-Хмельницького району Київської області.

 

 

Як повідомляли «Українські новини», в 2015 році 39 чиновників були оштрафовані за порушення прав на доступ до інформації й на звернення, а за скаргами і зверненнями громадян було складено 263 протоколи про адміністративні правопорушення в сфері звернень громадян і доступу до інформації.

 

«Доступ до правди»