Торік 128 прикордонників отримали винагороди на 274 тисячі гривень за участь у бойових діях

3 Листопада 2016 12:15

У 2015 році прикордонники отримали 274 тис грн бюджетних призначень винагороди за безпосередню участь у бойових діях. Про це стало відомо з відповіді Державної прикордонної служби України на запит користувача «Доступу до правди».

Як йдеться у відповіді на запит, винагороду у розмірі 1 000 грн на добу отримало 128 осіб.

Винагорода виплачується згідно з такими розпорядчими документами:

·         Постанова Кабміну від 31 січня 2015 року «Про особливості виплати винагород військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу в особливий період та під час проведення антитерористичних операцій»;

·         Постанова від 20 січня 2016 року «Деякі питання грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських»;

·         Наказ Міністерства оборони від 2 лютого 2015 року  «Про особливості виплати винагороди військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу в особливий період та під час проведення антитерористичної операції».

Як повідомила Держприкордонслужба, випадків відмов військовослужбовцям у здійсненні виплати додаткової винагороди за безпосередню участь у бойових діях немає.

Раніше «Доступ» повідомляв, що з початку року винагороду за участь у бойових діях сплачена 7 686 військовослужбовцям на суму близько 38, 27 млн грн. 

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»

 

Фото – spec-kor.com.ua