Судова адміністрація відмовилася відповідати, хто власник приміщення Апеляційного суду Черкаської області

14 Квітня 2017 12:56

Державна судова адміністрація України у відповіді на запит громадської організації «Автомайдан» повідомила, що не володіє інформацією щодо власника будівлі Апеляційного суду Черкаської області. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив активіст організації Роман Маселко.

«Ураховуючи, що запитувана інформація не відповідає вимогам Закону, то в задоволенні даного запиту вам відмовлено», - йдеться у відповіді судової адміністрації.

Заступник голови судової адміністрації Ольга Булка у відповіді також наголосила, що у ДСА України відсутні повноваження щодо надання консультацій та роз’яснень з правових питань.

«Державна судова адміністрація не володіє інформацією, хто є власником та користувачем будівлі апеляційного суду Черкаської області (3 600 кв.м. у центрі міста), на реконструкцію якої було виділено 5 000 000 грн. (на той момент еквівалент 1 000 000 дол.) бюджетних коштів і яка була фактично виведена з власності сумнівним рішенням суду», - коментує ситуацію Роман Маселко.

Нагадаємо, Апеляційний суд Черкаської області з 2014 по 2017 рр. судився з ТОВ «Черкасизалізобетонбуд» щодо права власності на будівлю по вулиці Гоголя у Черкасах. У результаті, суд визнав право власності за «Черкасизалізобетонбуд».

 

«Доступ до правди»