Суд змусив КП «Трускавецьтепло» надати документи на будівництво котельні

23 Лютого 2017 13:35

Львівський апеляційний адміністративний суд постанов, що керівник комунального підприємства «Трускавецьтепло» порушив ЗУ Про доступ до публічної інформації, не надавши інформації про будівництво котельні для трускавецької школи мистецтв. Про це повідомляє сайт видання «Джерела Трускавця».

Редакція видання «Джерела Трускавця» у 2016 році двічі надсилала запити на отримання публічної інформації до «Трускавецьтепло». Розпорядник відповів, що проектно-кошторисна документація є значною за обсягом, тому потрібно заплатити за копіювання та друк документу.

Редакція видання сплатила підприємству кошти за копіювання у розмірі 407 гривень. Однак «Трускавецьтепло» повторно звернулося до видання з проханням оплатити послуги копіювання усіх восьми томів проектно-кошторисної документації.

«Останньою спробою налагодити  діалог з керівництвом «Трускавецьтепло» став візит в офіс підприємства. Присутність журналістів спровокувала неадекватну реакцію Руслана Крамара – він викликав поліцію. Наступного дня посадовець вчергове відмовив журналістам «Джерел Трускавця» в ознайомленні з  документами», – йдеться у матеріалі про інцидент головної редакторки «Джерел Трускавця» Ольги Куц.

Видання подало позовну заяву в Міський суд Трускавця.

У листопаді 2016 року суд задовольнив позов «Джерел Трускавця», зобов’язавши комунальне підприємство діяти у відповідності до ЗУ «Про доступ до публічної інформації» й надати можливість журналістам робити виписки, фотографувати, копіювати, сканувати, записувати на будь-які носії інформацію з проектно-кошторисної документації будівництва котельні для школи мистецтв.

Директор «Трускавецьтепло» не погодився з рішенням суду й оскаржив його у Львівському апеляційному адміністративному суді.

«Проектно-кошторисна документація, запитувана журналістами, не є інформацією про використання бюджетних коштів, не створена суб’єктом владних повноважень й не містить ознак суспільного інтересу», – так комунальники аргументували свою позицію.

Львівський апеляційний суд залишив скаргу «Трускавецьтепло» без задоволення, а постанову Трускавецького суду – без змін. Також комунальники мають компенсувати журнаілстам судовий збір.

 «Доступ до правди»